Gå direkt till Nyheten (Rackeby-Skalundabygden visar sig)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rackeby-Skalundabygden visar sig

Publicerad Wednesday, 13 May 2015, 09:52 av Redaktionen

skalunda-kyrkaUnder torsdagen firas en Bygdens Dag i Rackeby-Skalundatrakten. Det är föreningsliv, företagare och Kyrkan som tillsammans skapar en dag med flera utflyktsmål. Bilden: Skalunda kyrka – tusen år av historia.

Verksamheten pågår mellan 11 och 15,30. Klockan 16 avslutas med en musikandakt i Rackeby kyrka.

Arrangörer är Rackeby Skalunda Bygdeförening, fornminnesföreningen, Sunnersbergs församling och en rad eldsjälar.

I bygdegården blir det utställningar, lotterier och serveringar. Här finns flera företag och föreningar representerade. I Fornstugorna visar Fornminnesföreningen upp sig – den fyller hundra år i år. I Skalunda smedja skapas konstsmide I Skalunda kyrka får man veta mycket om traktens historia – kyrkan är tusen år. Strax intill ligger den stora gravhögen och kanske är dt här vikingakungen Racke finns. I Hulegårdens museum visas lantbruksmaskiner Backgården visar utrotningshotade svenska djur och många andra. HemmaHosHanna är en livsstilsbutik med secondhandartiklar m m för klimatsmarta. Här finns även Abels Kvarn. Rackeby El visar solceller Tomtelidens Butik & Ateljé för damkläder i hållbara material – här sys Rackebydräkten. Ateljé Storegården har öppet med tavlor, kort, keramik, återbruk m m Rackeby Lanthandel med alla radioapparater, dragspel och lanthandelsinredning. Servering. Rackeby kyrka är öppen för att studeras hela dagen och här avslutas med musikandakt.