Gå direkt till Nyheten (500 värmer upp för Göteborgsvarvet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

500 värmer upp för Göteborgsvarvet

Publicerad Tuesday, 19 May 2015, 11:24 av Björn Smitterberg

lopning-lop_150519På lördag skall fler än 64.000 springa Göteborgsvarvet – ett halvt maratonvarv. 550 – cirka – av dessa har hemadressen i Lidköping.
Lidköpings vintersportklubb har en aktiv grupp löpare som bjudit in alla som vill till förberedelser för loppet. Och det har blivit en enorm anslutning.

På måndagskvällar har hundratals löpare samlats för att förbereda sig, med uppmjukning innan, med löpträning, teknikträning, praktiska saker och inte minst med vad man gör efter loppet.

lopare_c_150519Thomas Svahnström ger måndagskvällens grupp en övergripande information innan man delar upp sig i grupperna.
Bilden är klickbar till större format.

Träningen har varit indelad i grupper efter vilja och förmåga. Nu är det inte alla som deltagit i träningarna som springer i götebortg, men bland de hundrayals som kom till LVSK_stuga i råda på måndagskvällen visade en handuppräckning på cirka 85 procent.

– Från att ha varit lite ensam i spåret har löpningen förändrats – det har blivit en gemenskap, säger Henrik Johansson, en av LVSK:s trogna löpare. Nu är vi många i spåret, har mycket sällskap. Inte minst tjejer har börjat springa tillsammans – löpningen har ändrat karaktär. Vi springer tillsammans mycket mer nu.

lopn8ing_a_150519

Den här måndagsträningen fortsätter vid Råda på måndagskväller. Det är grupper för olika ambitioner och ork, och även barngrupper.

©Lidköpingsnytt – www.lidkopingsnytt.nu