Gå direkt till Nyheten (Bandy-VM till Sandviken och Gävle)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bandy-VM till Sandviken och Gävle

Publicerad Wednesday, 20 May 2015, 14:14 av Redaktionen

Nu är det klart att herrarnas bandy-VM 2017 hamnar i Sandviken. Beslutet har tagits av Svenska Bandyförbundets styrelse.

Förbundet har fört samtal med ett antal olika VM-kandidater.

– Vi har därefter valt att gå vidare med Göransson Arena i Sandviken. Nu ska detaljerna i ett avtal formas med det Internationella Bandyförbundet och Göransson Arena, säger Svenska Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.

VM-turneringen i Sandviken 2017 blir den 37:e i ordningen och den 11:e som Sverige står värd för.

Efter tre år i Ryssland, 2014-2016, kommer herrarnas bandy-VM tillbaka till Sverige. Senast det begav sig här var i Vänersborg, en stor succé både för bandyn och för Vänersborg. Det finns en positiv våg att rida på efter den framgången.

– I Göransson Arena får vi perfekta förutsättningar att kunna genomföra ett utmärkt mästerskap, säger Stig Bertilsson och fortsätter.
– Det är med stort förtroende för Göransson Arena som arrangör, uppbackad av Gävle och Sandvikens kommuner och inte minst av Sandvikens AIK Bandy, som bandyförbundets styrelse har tagit beslutet att satsa på Sandviken.

Göransson Arena är sedan 2009 spelplats för World Cup Bandy och blir nu huvudarena under bandy-VM 2017.

– Att vi får Bandy-VM 2017 till regionen och med Sandviken som spelplats är riktigt häftigt! Att bandyförbundet väljer oss för 2017 visar att vårt arbete med att positionera inte bara Sandviken utan hela regionen bär frukt. Jag ser fram mot alla förberedelser och genomförande tillsammans med kommunerna i Sandviken och Gävle samt SAIK Bandy, partners och bandyförbundet, säger Fredrik Granting, VD Göransson Arena.

VM:s A-grupp spelas i Sandviken i månadsskiftet januari-februari 2017.

Vad gäller B-VM 2017 så är spelort inte fastställd.

Herr-VM 2016 spelas i Uljanovsk.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9969
Gäst
9969
21 May, 2015 10:37

Ingen Rolling Stones ingen Bruce Springsteen inget bandy vm, vad är det som händer med bandyhallen?