Gå direkt till Nyheten (Idrottsmuseet denna vecka: Stig Elofsson)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Idrottsmuseet denna vecka: Stig Elofsson

Publicerad Tuesday, 02 June 2015, 15:14 av Redaktionen

Stig-Elofsson-Alfa-bildStig Elofsson från Gösslunda AIS hamnade i de berömda sportspalterna och Ingemar Williamsson har hittat honom bland alla framstående idrottare som finns att studera i museet.

Stig Elofsson föddes den 6 juli 1931. Stig började sin fotbollsbana i Gösslunda AIS med pojklagsmatcher som spelades på Åsavallen i Gösslunda. Klubben flyttade sedan till Lockörns Idrottsplats och ändrade 1949 sitt namn till Lockörns IF.

Här spelade Stig fram till 1955 då han skrev på övergångspapper för Motala AIF som spelade i div 2 vilket då var serien närmast Allsvenskan.

Stig-Elofsson-Alfa-bild

1957 fick Stig Elofsson vara med om att föra Motala AIF till Allsvenskans genom framgångsrikt kvalspel mot Örgryte IS som Motala vann med 4-3 och 4-0. I Örgryte spelade då bl a landslagsspelarna Gunnar Gren, Agne Simonsson och Rune Börjesson.

Stig Elofsson spelade sedan 23 matcher i Allsvenskan innan han 1959 återvände hem till Lidköping och IF Heimer där han kom att spela 120 matcher.

Rekordmagasinet var tidningen som “alla” läste. Stig Elofsson var en av dem som var med. På hon fanns också en så kallad Alfabild för samlare.

Motala-AIF

Bilden är klickbar till större format. Stig Elofsson är nummer två knästående från vänster.

Läs om Idrottsmuseet i Stadsträdgården – klicka här.

Vill du som läsare bidrar med något – välkommen. Skicka det till redaktionen@lidkopingsnytt.nu eller använd kommentarsfunktionen. Kom gärna med förslag.

Klicka här för att se tidigare material i serien från Idrottsmuseet.

Lidköpingsnytt – www.lidkopingsnytt.nu

 

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Redaktören
Gäst
Redaktören
2 June, 2015 07:46

Inlagt av red på begäran:

Angående reportaget om Stig Elofsson, så är det en lagbild på Motala fotbollslag. Till höger står Arne Fransson, som verkade flera år i Liköping som slöjdlärare på Fredrikdalsskolan.
/Björn Öström

Redaktören
Gäst
Redaktören
3 June, 2015 11:57

Rättelse: Ska vara Rudenschöldskolan