Gå direkt till Nyheten (Nationaldag = Lilla Hjulafton i Saleby)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nationaldag = Lilla Hjulafton i Saleby

Publicerad Tuesday, 02 June 2015, 11:29 av - Inskickat material

saleby_traktorerDen 6 juni är det åter dags för Lilla Hjulafton i Saleby. För sjätte året i rad arrangerar Saleby bygdegårdsförening en dag i bygdegårdsparken för alla som gillar bilar, traktor, mopeder, motorcyklar och annat på hjul. Alla som har ett fordon av äldre modell är välkomna att ställa ut. En jury utser sedan under dagen Årets Bil, Traktor och Tvåhjuling.  Förra året samlades drygt 100 entusiastbilar, 20-tal traktorer och ett stort antal mopeder och motorcyklar. Då vann också arrangemanget Motorhistoriska Riksförbundets pris 2014 som bästa motorevenemang i Sverige på nationaldagen.

mannekengsaleby

Ett populärt inslag under dagen är mannekänguppvisningen med kläder från 50-60-talet. Modeller från bygden visar upp modet som gällde och  kommer man som besökare i tidsenliga kläder har man möjlighet att vinna pris för Bäst klädda.

salebyhjulafton_130603

I bygdegårdsparken kommer det var aktiviteter för både stora och små. Bland annat kommer besökarna att få vara med om en motorstart av stjärnmotor och utställning av RC-bilar. Här kommer också finnas möjlighet att gå tipspromenad, ta en fika i parken eller pröva lyckan på tombolan eller chokladhjulet.  Om vädret sedan visar sig från sin bästa sida blir det en riktigt fin dag i Saleby.