Gå direkt till Nyheten (17-åringen: Här är polisens meddelande
Nu kompletterat med bild)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

17-åringen: Här är polisens meddelande
Nu kompletterat med bild

Publicerad Tuesday, 09 June 2015, 15:51 av Redaktionen

polisskylt_lopPolisen har i eftermiddag lämnat en mer komplett version över vad som lämnas ut om den 17-åriga flickans försvinnande vid Blomberg. Dock har polien i eftermiddag släppt namn och bild på 17-åringen.

lisaholm

Lisa Holm, hemmahörande i skövde

Lidköpingsnytt publicerar hela meddelandet som är skrivet av pressinformatör vid Polisen – det är alltså de enda bekräftade uppgifterna:

14.00. Kontakt med spaningsledningen. Ingen ny information i ärendet att  lämna ut. Polisen följer för närvarande upp de tips som kommer in.

I övrigt finns för närvarade ingen ny information till media.

Kortfattad bakgundsbeskrivning:

Söndagen den 7 juni ca kl 18.25 skickade den nu försvunna flickan ett sms till föräldrarana om att hon skulle påbörja sin hemfärd på moped. Normalt tar denna färd ca 50 minuter. När denna tid förflutet och ytterligare 30 minuter börjar föräldrarna bli oroliga. Pappan sätter sig i bilen och åker motsatt riktning, flickans färdväg för att söka efter sin dotter.

Pappan kör hela vägen till den arbetsplats som flicka skulle ha lämnat tidigare, ett café. Pappan finner då flickans moped parkerad på platsen och tändningsnyckeln sitter i tändiningslåset. Mopeden var i övrigt utan skador. Efter försvinnadet har man försök att pejla den mobil som flickan hade, sökt med hjälp av hundar i närområdet och även använt helikopter. Närsök har gjorts i det område där man fått signal av telefonen men inga fynd har gjorts.

En handske har hittats som man via föräldrarna kan konstatera att den tillhör den försvunna flickan. Handsken hittades i en närbelägen lada. Handsken har skickats för DNA analys.

Larmet om flickans försvinnande når polisen kl 22.00. Polisen rubricerade ärendet inledningsvis som olaga frihetsberövade men om inget nytt till kommer så kommer rubriceringen att övergå till människorov.

I övrigt har polisen för närvarande inga nya spår. Det kommer hela tiden in nya tips till polisen som man följer upp men inga av dessa har för närvarande lett några nya fynd.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Svenne02
Gäst
Svenne02
9 June, 2015 05:07

Jag vet att poliser gör det de bara kan vid ett sådant försvinnande och jag hoppas verkligen att hon kommer levande hem.
Just nu ser det lite tråkigt ut men jag behåller hoppet om att hon ska hittas vid liv.
Fick en tår i ögat när jag skrev detta och tror att dem som läser detta har full förståelse för det.