Gå direkt till Nyheten (Kan bli vinnare vid Vårdgalan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kan bli vinnare vid Vårdgalan

Publicerad Tuesday, 09 June 2015, 16:04 av - Inskickat material

sjukhusinfartlopTre av sex nominerade kandidater till Vårdförbundspriset på 500 000 kronor arbetar vid Skaraborgs Sjukhus. Marianne Alärd, Lidköping, Anette Sannerfors och Åsa Lagerström, Skövde, kan alla bli vinnaren som presenteras på Vårdgalan 4 november i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg.

Från början fanns 26 nominerade bidrag, men nu har en expertjury valt ut de fyra bidrag som har det bästa personcentrerade förhållningssättet till vården. Personcentrerad vård utgår från att varje patient ska mötas som en hel person med en hel livssituation – med förmågor, resurser, behov och önskemål.

Det är roligt att konstatera att tre av sex kandidater till Vårdförbundets pris är medarbetare vid Skaraborgs Sjukhus:

  • Marianne Alärd, sjuksköterska, projektledare mobil Skaraborg, Skaraborgs Sjukhus Lidköping.
  • Åsa Lagerström och Anette Sannerfors, psykiatrisjuksköterskor, BUP mellanvård Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Övriga nominerade är Ingrid Larsson, Leg sjuksköterska, lektor i omvårdnad, Akademin för hälsa och välfärd Högskolan i Halmstad samt Nina Jurander och Nina Karlsson, anestesisjuksköterskor, Sahlgrenska Universitetssjukhuset Operation.

Priset går till en eller flera av kandidaterna som valts ut av expertjuryn. Hur fördelningen blir avslöjas först vid prisceremonin.