Gå direkt till Nyheten (Ekonomiska debatten i fullmäktige:
– Jag är inte orolig för framtiden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ekonomiska debatten i fullmäktige:
– Jag är inte orolig för framtiden

Publicerad Monday, 15 June 2015, 10:45 av Björn Smitterberg

Kjell Hedvall, som företrädare för majoriteten av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister, inledde dagens ekonomisk-politiska debatt i kommunfullmäktige med att säga att även om det hopar sig stora utgifter framöver är han inte orolig.

– Det målas upp skräckscenarier om kostnader för tusentals miljoner kronor. Men vi har förmågan att följa utvecklingen och anpassa oss, sa Kjell Hedvall som också tog med en brasklapp om äldreomsorgen:
– Vi kanske någon gång i framtiden får återgå till att barnen får ta större ansvar för föräldrarna. Det vore det bästa för kommunens ekonomi. Mer kortsiktigt kan det mycket väl bli robotar som tar över enkla arbetsuppgifter i äldreomsorgen.

– Det tjusiga med att leva är att det kan uppstå saker som vi aldrig kunna ana i förväg.

Han sade också att det kan bli tänkbart att i framtiden börja realisera de stora kapitaltillgånger som på papperet finns – det handlar om ett par miljarder. Men det är inte aktuellt just nu. Han vände sig också till alliansen och sade att Lidköping i flera år haft jämförelsevis låg skatt och låg avgifter. Men nu, menade Kjell Hedvall, finns utrymme för höjningar.

– En höjning med 30 öre per skattekrona skulle inte medföra att folk skulle undvika att bo i Lidköping.

I dag beslutas dock inga skattesatser. Det sker i november.

– Skillnaderna mellan partierna är i år så små att väljarna knappast kan märka skillnaden, säger Kjell Hedvall.