Gå direkt till Nyheten (Ny skiva med Bengt-Hennings)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny skiva med Bengt-Hennings

Publicerad Monday, 15 June 2015, 13:38 av - Inskickat material

bengthenningsBengt Hennings är tillbaka efter ett par år utan ett nytt album, men det har varit värt att vänta, för nu presenterar grabbarna i bandet ett riktigt starkt album – Vår sköna sommar!

Bengt Hennings är ett band med stark anknytning till Lidköpingstrakten.

Ett utvalt låtval med både nyskrivna dansbandsdängor till riktigt bra covers som bandet gör till sina egna. Soundet är moget fräscht med härliga saxar, snygga gitarrer och Kjell Malmborgs röst som grädde på moset.

bengthennings

– Titeln på plattan har egentligen inget med någon låttitel att göra, men alla vi i bandet älskar den svenska sommaren och inte minst för att vi då är ute och spelar så mycket och möter alla glada människor, säger bandets sångare Kjell Malmborg.

Bengt Hennings bildades redan 1967 men det var först 2008 som bandet rönte de riktigt stora framgångarna. Allt började med deras genombrott i Dansbandskampen där deras sound med tre saxofoner och Kjells mogna röst gick rakt genom TV-rutan och sen via filmen “Får jag lov – till den sista dansen”, som gick såväl på bio, som i SVT och som tog bandet långt upp på den Svenska topplistan. Bandet har vunnit guldklaven och varit nominerade ett antal gånger och har synts i mängder av andra TV-program efter det stora genombrottet 2008.

Den nya skivan kommer 26 juni.