Gå direkt till Nyheten (Tuff dag för kommunpolitikerna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tuff dag för kommunpolitikerna

Publicerad Monday, 15 June 2015, 06:05 av Björn Smitterberg

lidbeckska2-fullmRedan klockan 10 i dag inleds kommunfullmäktiges möte i Lidbeckska huset. Det är tuffa debatter som väntar.
Arkivbild.

Bland ärendena finns en rad olika förslag som gäller Hamnstaden. Men här är enigheten numer ganska stor.

Däremot är det oenighet när det gäller budgeten 2016 och planen för 2017 och 2018.
Lidköpings kommu8n står inför mycket stora investeringar, och frågan är hur det ska klaras. I dag bestäms dock inte skatten – den bestäms inte förrän i november när det finns mer exakta siffror för hur inkomsterna kommer att se ut.

Majoriteten i kommunen, bestående av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister, har ett förslag till budget som med ganska stor sannolikhet kommer att röstas igen. Allianspartierna kommer med ett eget gemensamt förslag. Sverigedemokraterna kan också komma med egna förslag.

Det kommer också att fattas beslut om tillägg i planerna när det gäller vilka strandnära områden i Lidköping som kan komma att tillåtas för exploatering. Här gäller även Lidans stränder.

Mötet beräknas hålla på hela dagen och därefter går politikerna på sommarledighet. Alla som vill kan följa debatten på plats – hela dagen eller bara en stund. Förhandlingarna brukar ta paus för bl a lunch.