Gå direkt till Nyheten (En Xplosion i Stadsträdgården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En Xplosion i Stadsträdgården

Publicerad Tuesday, 16 June 2015, 16:59 av Björn Smitterberg

snickraxplo150616En xplosion i kreativitet pågår i stadsträdgården, Föreningar, studieförbund, Vänermuseet, biblioteket, Kulturbruket och många andra är i Stadsträdgården och låter alla vara med och göra saker. Särskilt trångt har det varit på bänken där fågelholkar tillverkas.

axel-xplos150616
– Det är lite  brist på hammare, man får vänta lite, sa Axel och snickrade ihop en holk och kan nu vänta på att det flyger in hyresgäster – kanske redan nästa år.

skrivaxplo-150616
Bibliotekarien Maria Sanderi hade skrivarstuga i det fria – tillsammans med Christell, Nathalie och Maria som fick en mängd tips om saker man kan skriva om. Maria Sanderi hade med sig en hel låda med saker som kan ge uppslag.

xplo-idabillven_150616
Ida Billvén är en av pedagogerna på Vänermuseet. Utrustad med en stor skattkista med saker – med lite anknytning till Lidköpings industriella utveckling – lockades barn att göra saker.

ugglaxplo150616
Återvinning är på modet även när det gäller xplosioner. Det är helt nya former av ugglor bland träden i Stadsträdgården i dag.

africacollxplo150616
Fram till klockan 19 får man vara med och kreera på årets Xplosion. Konstnären Africa Coll är en av dem som gärna bjuder in andra att utveckla sin kreativitet. Här har hon ett par slitna parksoffor som får nytt utseende.

Bilderna är klickbara till större format. ©Lidköpingsnytt – www.l-n.nu