Gå direkt till Nyheten (100 miljoner satsas på bättre akutsjukvård)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

100 miljoner satsas på bättre akutsjukvård

Publicerad Wednesday, 17 June 2015, 16:00 av Redaktionen

sjukhusinfartlopHälso- och sjukvårdsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde idag att fördela 100 miljoner kronor för 2015 till utveckling och förbättring av akutsjukvården till berörda sjukhusstyrelser i relation till förvaltningarna akuta volymer. Satsningen ska minska väntetider och på sikt ska akutläkare införas. Detta är första steget i en satsning som fortsätter 2016 och 2017 med ytterligare resurser.

Under många år har belastningen vid sjukhusens akutmottagningar ökat. Det har medfört en ökad risk för ett sämre omhändertagande och längre väntetider, vilket i sin tur kan äventyra patientsäkerheten. Problemet med långa väntetider på akutmottagningarna finns i hela landet men mätningar visar att flera mottagningar i Västra Götaland har bland de längre väntetiderna.