Gå direkt till Nyheten (Violinist gästar Norra Härene)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Violinist gästar Norra Härene

Publicerad Sunday, 28 June 2015, 08:31 av - Inskickat material

violinist_150628På tisdag kväll har programserien Stillhet inför natten kommit till Norra Härene kyrka. Det är en kortare andakt som inbjuder till en stunds vila för kropp och själ med bön och musik. Denna gång får vi lyssna till violinisten Julie Prestmo som är född och uppväxt i Trondheim. Hon började sina violinstudier som sjuåring och som trettonåring var hon elev vid Lördagsskolan, en talangskola i Trondheim. Här deltog hon i konserter och mottog stipendier.

År 2004-2009  studerade hon till violinist och pedagog vid Barratt Due Musikkinstitutt där hennes lärare var Geir Inge Lotsberg, Soon Mi Schoung och Henning Kraggerud. 2013-2014 vidareutbildade hon sig också vid Norges Musikhögskola.

Vid sidan av sina konserter jobbar hon på en undervisningsbok för nybörjare på violin där hon också målar alla illustrationerna. Hon är mycket engagerad inom det violinpedagogiska arbetet och har sedan 2003 även jobbat som violinpedagog. I kvällens program hittar vi Thais Meditation av J. Massenet, Der Geigenmacher av J. Hubay och Serenata av E. Toselli.

Tisdag 20,30 Norra Härene kyrka.