Gå direkt till Nyheten (Kinnekulletåget får anpassa turlistan till stambanans trängsel)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kinnekulletåget får anpassa turlistan till stambanans trängsel

Publicerad Monday, 29 June 2015, 07:43 av Björn Smitterberg

bildfr45_retta_taagVästtrafik har nu beslutat om förändringar i kollektivtrafiken som skall ske 2016. Bl a kommer Kinnekulletågets turlista att förändras. Anledningen till förändringen är att det är trångt på Västra stambanan och vid Göteborgs central.

Direkttåget Göteborg-Mariestad via Vara och Lidköping under eftermiddagens högtrafik tidigareläggs från kl. 17.25 till kl. 17.00.

Eftermiddagståget in mot Göteborg tidigareläggs också och får ny ankomsttid i Göteborg kl. 16.25. Detta tåg utnyttjas idag på sträckan Lidköping-Herrljunga av ett stort antal skolelever. För att bibehålla trafikutbudet mellan Lidköping och Herrljunga vid denna tidpunkt flyttas avgången kl. 13.15 från Lidköping fram till kl. 15.24 dvs. till avgångstiden för dagens direkttåg till Göteborg.

Tidtabellsjusteringar genomförs också i mindre omfattning på sträckan Mariestad-Hallsberg under helger i syfte att ska bättre anslutningar i Hallsberg till tåg mot Stockholm.

När det gäller busstrafiken – bortsett från stadstrafiken – är förändringarna för Lidköpings del små. Det kommer det att bli ändringar mellan Lidköping och Skövde. Linje 200 tidtabell utökas med en avgång Skövde-Skara och en avgång Skara-Skövde. Idag är resandet mellan orterna stort, framförallt under högtrafiken, då många reser. Genom denna utökning förbättrar resmöjligheter för de som vill resa mellan Skövde och Skara på morgonen.

Götenes busstrafik med Mariestad utökas med flera turer – här har antalet resande ökat.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
RO
Gäst
RO
29 June, 2015 08:30

Lidköping är av noll intresse för Göteborg?