Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsnytt fortsätter att öka – plus 15 procent i år)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsnytt fortsätter att öka – plus 15 procent i år

Publicerad Thursday, 02 July 2015, 17:02 av Björn Smitterberg

Läsarna av Lidköpingsnytt blir fler och fler. Under första halvåret i år, jämfört med förra årets första sex månader, ökade antalet läsare med 15 procent.

Antalet så kallade unika läsare var 258.408 enligt Google´s analytics. Dessa gjorde 1.729.959 besök (+7,16%)  och läste 7,5 miljoner sidor (+6,3%).

I genomsnitt läses drygt fyra artiklar vid varje besök på första sidan. Här dyker ett retfullt minustecken upp. Den genomsnittliga tiden som ägnades åt varje besök minskade med 5 sekunder till 7 minuter och 4 sekunder.

Den vecka med lägst antal besökare var vecka 2. Då noterades 16.929 medan det under andraveckan juni noterades 28.675 unika läsare. En normal vecka handlar det om runt 19.000 läsare och  är högre i senare delen då det var lägre i början av året.

Antalet besök per vecka varierar mellan 64.000 och 104.500.

Nu frågar sig någon vad som hände i början av året eftersom siffrorna blev dåliga då – sämre än slutet av 2014. Förklaringen ligger till stor del i att en webbadress föll bort – vilkete några läsare hört av sig om. Genom en administrativ klumpighet på Lidköpingsnytt tappade vi några av våra .se-adresser. Vi försöker reparera det, men det är inte enkelt. Vi har kvar lidköpingsnytt.se. Och den fungerar nu som det ska.