Gå direkt till Nyheten (Många känslor med när Älvateatern intog scenen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Många känslor med när Älvateatern intog scenen

Publicerad Thursday, 02 July 2015, 20:56 av Björn Smitterberg

kockrockkop18 personer som är med i Älvateatern drog ned långa applåder vid sitt årliga framträdande på Dinascenen i Lidköping i kväll. Det var tredje gången som Älvateatern bjöd in – i år med en försmak av sin egen produktion – “Kärleksbåten”.

– Vi börjar alltid från början, säger Eva Ekhagen och Helen Lindhagen som står som ledare. Med dans och rörelser och musik. Till slut blir det något.

– Vi har 18 ungdomar, men också assistenter och andra som hjälper till. Vi arbetar genom Studiefrämjandet men kommunen finns med i bakgrunden också.

Det är alltså många med och det syns tydligt hur starka banden är mellan de 18 skådespelarna och alla hjälpande händer i ensemblen. Många kamrater med sina assistenter var också i publiken.

elvateaternblom
Dansande blommor
.

– Kärleksbåten blir väl färdig till vintern, kanske. Vi får se. Det vi visade i kväll var ett smakprov, säger Eva Ekhagen.

– I augusti skall vi spela i Göteborg. Vi har blivit inbjudna till Kulturkalaset och skall spela i Bältesspännarparken den 11 augusti klockan 15,30. Det skall bli spännande, säger Helen Lindhagen.

– Att det blev kärleksbåten som tema i år är nästan naturligt, vi har ovanligt många kärlekspar i ensemblen.

elvateaterkockstadstr150702
Kock-rock – måste ses, kan inte beskrivas.

Det som började med lite rörelser och danser har alltså blivit ett genomgående tema och mycket sång och roliga inslag på den båt man är på kryssning med. Inte minst är kocken en oförglömlig figur med sin kock-rock. Älvateatern träffas varje fredag för övningar och utvecklingar. Det är till för personer med något handikapp men som ändå vill spela musik, teater eller dansa.

Älvateatern delade dock med sig på scenen. Här var Eddie Wheeler – han har varit på Dinoscenen förr.

eddiewheelerstadstr150702

– Jag vet att det heter Dinascenen, men den är så stor så jag kallar den för dinoscenen.

Eddie Wheeler är rullstolsburen. I kväll med punka på stolen men han var lika rolig och välsjungande ändå. Han spelar en viss roll i kroglivet i Göteborg, där han försöker skapa incitament för att personer som har cp-skada skall få komma in.

medearn_150702

Mikael Bennerhed är läraren som utbildar personer från hela världen till undersköterskor. Och han ser också till att eleverna får med sig lite av den svenska skatten av visor. I kväll uppträdde han med några av sina elever.

Ett rockband rundade av kvällen – en kväll med mycket värme på olika sätt.

Bilderna är klickbara till större format. ©Lidköpingsnytt – www.lidkopingsnytt.nu