Gå direkt till Nyheten (Belönas för kvalitet och smak i livsmedel)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Belönas för kvalitet och smak i livsmedel

Publicerad Friday, 03 July 2015, 08:21 av Redaktionen

61  olika produkter inom livsmedelssektorn kommer att belönas vid en mässa i höst. En jury har utsett de 61 som diplomeras och bland dessa finns några från Västra Skaraborg.

Fazers Bröd i Lidköping diplomeras för sitt rotfruktsbröd med morot och palsternacka, och Aronssons Bigård i Kvänum belönas med diplom för sin honung.

I Grythyttan har livsmedel från hela Sverige prövats, och utsett produkter som vinner diplom och därmed också är nominerade till Hedersomnämnande på Mitt Kök, Stockholmsmässan den 5 november. I årets Husmansbords-panel ingick upplevelse- och matexperter från skolor och näringsliv.

Totalt ställdes 120-talet produkter till årets provningar. De som deltar i Jakten på Sveriges bästa landskapsmat får också en uppfattning om hur olika konsumenter reagerar på deras produkt, därför är panelens ‘feedback’ (återkoppling) ett viktigt verktyg för produktutveckling.