Belönas för kvalitet och smak i livsmedel
Publicerad Friday, 03 July 2015, 08:21 av Redaktionen61 olika produkter inom livsmedelssektorn kommer att belönas vid en mässa i höst. En jury har utsett de 61 som diplomeras och bland dessa finns några från Västra Skaraborg.
Fazers Bröd i Lidköping diplomeras för sitt rotfruktsbröd med morot och palsternacka, och Aronssons Bigård i Kvänum belönas med diplom för sin honung.
I Grythyttan har livsmedel från hela Sverige prövats, och utsett produkter som vinner diplom och därmed också är nominerade till Hedersomnämnande på Mitt Kök, Stockholmsmässan den 5 november. I årets Husmansbords-panel ingick upplevelse- och matexperter från skolor och näringsliv.
Totalt ställdes 120-talet produkter till årets provningar. De som deltar i Jakten på Sveriges bästa landskapsmat får också en uppfattning om hur olika konsumenter reagerar på deras produkt, därför är panelens ‘feedback’ (återkoppling) ett viktigt verktyg för produktutveckling.