Gå direkt till Nyheten (Statistiskt: Vildsvinen är värst, minskad FoU)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Statistiskt: Vildsvinen är värst, minskad FoU

Publicerad Wednesday, 08 July 2015, 09:34 av Redaktionen

Vildsvinen orsakar störst skada
Vildsvin är det djurslag som orsakar störst skada i alla lantbruksgrödor, utom i havre där istället älg orsakar störst skada. Totalt förstördes 42 700 ton spannmål av vildsvin 2014. Vårvete, ärter, majs, potatis och slåttervall är exempel på grödor där just vildsvin står för en stor andel av viltskadorna. I Blekinge län förstörde vildsvinen 12 procent av havreskörden förra året. Många lantbrukare har slutat odla grödor som vildsvinen tycker om.
Läs mer

Minskade utgifter för forskning och utveckling
Utgifterna för forskning och utveckling (FoU) minskade med 2,5 miljarder kronor förra året, räknat i 2014 års prisnivå. Det är företagssektorn som bidrar till minskningen. Inom universitets- och högskolesektorn ökade däremot FoU-utgifterna. Statistiken bygger i huvudsak på prognosuppgifter för 2014 som samlades in i samband med FoU-undersökningarna avseende 2013.
Läs mer

www.scb.se