Gå direkt till Nyheten (Torsdag: Rockfestival i Stadsträdgården)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Torsdag: Rockfestival i Stadsträdgården

Publicerad Tuesday, 14 July 2015, 09:24 av Björn Smitterberg

Från Sweden Rock Festival till Lidköping kommer Browsing Collection och supportakt Nimmt Zwei till Stadsträdgården.
En grym rock- och metalkväll utlovas, kanske till och med Rock in Lisch – Girls Edition?

Browsing Collection bildades hösten år 2008 och håller till i Skövdetrakten. Gruppens musik har beskrivits som punkig trallrock med metalinfluenser. Bandet är långt ifrån nytt i branschen och har hunnit släppa två EP och spela på flertal festivaler i Sverige, bland annat Siesta!-fesitvalen och Get Away Rock.
Den 1 juni i år släpptes bandets debutalbum ”Greetnings From Wonderland”.

Första stoppet på releaseturnén var inget mindre än internationella Sweden Rock Festival i Sölveborg, och nu  Stadsträdgården i Lidköping.

– Vi är glada och stolta att presentera Browsing Collection. Det är ett gäng coola tjejer och vi tycker de är en stor inspiration och fantastiska förebilder för alla unga tjejer, säger Sofia Burström på Kulturbruket vid Lidköpings kommun.

Kvällen kickas igång av Lidköpingsbandet Nimmt Zwei med Helena Nagel som frontfigur. Bandet är etablerat i delar av Sverige och vill sprida sin musik vidare ut i landet och världen. Bandmedlemmarnas olika influenser gör att den ena låten inte är den andra lik och de kallar musiken de skapar för Barbie Metal.

– Torsdag 16 juli klockan 19:00, Stadsträdgården Lidköping.