Gå direkt till Nyheten (Utlovar magisk afton vid Stora Bryne)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utlovar magisk afton vid Stora Bryne

Publicerad Tuesday, 28 July 2015, 07:18 av Redaktionen

Som en del i konsertserien Musik på Slott och Herresäten, gästar syskonen Rokseth Stora Bryne Säteri. De står för en världsunik kombination av harpa och bandoneon. Tillsammans skapar de en fin atmosfär, med egna kompositioner – inspirerade av irländsk, norsk och argentisk folkmusik – varvat med verk av bland andra Bach, Soler, Rota och Piana.

Stora Bryne, med anor från 1300-talet, ligger mellan Lidköping och Vara i Västergötland. Långt från de stora vägarna har gården länge fört en slumrande tillvaro. Lekande och stojande barn, musik liksom doft av linoljefärg och sågspån väcker nu gradvis platsen till liv. I den engelska parken ryms under sommaren konstutställningen I Tid & Rum, historia och samtidskonst på en och samma gång.

Musik på Slott och Herresäten är ett samarbete mellan flera kommuner, studieförbund och Kultur i Väst som påbörjades för femton år sedan. I år är det kommunerna Götene, Lidköping och Skara tillsammans med ABF och Kultur i Väst som står som arrangörer. Med åren har det kommit att bli en konsertserie med såväl svenska som internationella toppartister. Konserten sker i den engelska park som omger Stora Bryne.

Lördag 1 augusti kl 19.00, Stora Bryne Säteri