Gå direkt till Nyheten (Idrotten arrangerar Bissen Brainwalk igen – hoppas på 3.000
Därefter bandy: Landslagstruppen mot Villa)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Idrotten arrangerar Bissen Brainwalk igen – hoppas på 3.000
Därefter bandy: Landslagstruppen mot Villa

Publicerad Thursday, 30 July 2015, 13:10 av Björn Smitterberg

mathias-bissen-lopPå tisdag arrangeras bandyfest i Lidköping. Villa Lidköping möter svenska landslaget under nye förbundskaptenen Svenne Olsson.
För andra året i rad arrangeras Bissen Brainwalk– en promenad där det görs en insamling där samtliga intäkter går till forskningen om hjärnans sjukdomar, samma forskning som räddade bandyprofilen “Bissen” Larssons liv när han drabbades av hjärnblödning och stroke för drygt fyra år sedan.
Till vänster: “Bissen” Larsson.– Vi hade 2 000 vid fjolårets ispremiär. I år hoppas vi på ännu fler och en publiksiffra på 3 000 känns inte omöjlig, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Bandylandslaget gör alltså sin första samling för säsongen. Förutom mötet med Villa Lidköping på kvällen kommer landslagstruppen att tillbringa tre dagar i Lidköping. Efter matchen – den spelas i 2 x 30 minuter – får spelare och ledare ägna sig åt planering och inte minst aktiviteter som får prägel av teambuilding över sig.

– Att få börja i Lidköping känns fantastiskt kul. Vi vet att det blir en härlig inramning . Vi ska förhoppningsvis även hinna med både lite fiske och golf under dagarna, tror Svenne Olsson.

I första truppen finns Villa Lidköpings Daniel Andersson. Med, men på tisdag spelar dock ”Danne” med Villa.

I år har intresset för Bissen Brainwalk från lokala idrottsföreningar varit stort och minst 14 föreningar deltar i sina klubbfärger för att helhjärtat ge sitt stöd. Mängder av sponsorer har också skänkt priser som lottas ut till de som deltar i Bissen Brainwalk.

Hela arrangemanget inramas med ett intressant program med artister, bandystjärnor, information om insamlingsfonden Bissen Brainwalk, akuttest och kvällens konferencier är Thomas Ravelli.

– Vi ser fram emot en härlig promenad till förmån för forskningen om hjärnans alla sjukdomar. Förra året gick cirka 2 000 personer längs med Lidans strand genom centrala Lidköping och samlade 200 000 kr till hjärnforskningen. Vi hoppas på ännu mer i år, säger projektledaren Anders Gidrup.

Klicka till Lidfköpingsnytts reportage från förra årets vandring.

Klicka till rapport om resultatet förra året.