Gå direkt till Nyheten (Vadå finalhysteri i Lidköping?
Tore Sahlström ifrågasätter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vadå finalhysteri i Lidköping?
Tore Sahlström ifrågasätter

Publicerad Wednesday, 16 March 2016, 12:38 av Tore Sahlström

Det råder tydligen finalhysteri i Lidköping om man ska tro lokalradion och vissa tidningar.
Jag tog på onsdagsförmiddagen en promenadrunda i centrala Lidköping för att just själv försöka finna någon hysteri, så här endast tre dagar innan bandyfinalen på lördag.


Jag träffade några bekanta från Skövde, som då och då tar en tur till Lidköping för att strosa omkring på torget, och i affärerna.

– Vi tycker det är så småmysigt med alla butikerna och kommersen på torget – vi trodde att stan hade något jippo på grund av SM-finalen.

neonskylt

– Vi har dock inte sett något som visar att det råder bandyfeber – jo, vid infarten stod på den stora neontavlan stod det att Villa har gått till SM- final, berättar paret Persson.

Jag blev lite nyfiken och strosade runt i centrala delarna. Jag får hålla med Skövdeparet. Jag hittade ingenting som visade att Villa är i SM-final.
Varför inte pryda skylfönstren med Villastreamers m m.
Det kunde väl Villa se till att butikerna kunde få.
Var är alla Villabakelser och tårtor med Villaemblem. Onsdag är ju en väl frekventerad torgdag. Jag hade önskat att de gamle”Villapöjka” som Fiskarn och Claes Malmqvist, Mr Villa (Harry Ahlén) med flera iklädda Villatröjor stå vid ett souvenirbord, och prata bandy med torgbesökare.

Finns det ingen PR människa i Villa som har lite roliga och tokiga idéer för att få feststämning i stan dagarna före finalen?
Samma säger jag till kommunens PR-folk och handelsutvecklare – se till att det händer något. Det är ju denna vecka som intresset är på topp – tänk om Villa skulle förlora finalen igen – då är förmodligen intresset under febertemperatur nästa vecka.

Jag kommer så väl ihåg första Villafinalen för Villa 1975. Den feststämningen som var då hela veckan innan finalen gick inte ta miste på. Då fanns det Villafolk som kunde ordna och synas på stan – ja, det var en helt annan feststämning då om man jämför med i år.

paskpynt160316tore

Park-Gata var på Stenportsgatan denna onsdag och påskpyntade. Lidköpings ”Jularbo”, dragspelaren Michael Hultman, såg till att riset blev prydda med gula och orange fjädrar – inte blå-vita som en dam tyckte det borde vara denna finalvecka.

Den gamle bandy och fotbollslegenden Orvar Bergmark har sagt nångång, att när man kommer till Lidköping och bandy så är det fest.
– Jag och flera andra stadsflanörer märkte då inte av någon feststämning.Några kanske kommer ihåg den utnötta reklam slogan: – Har Ni fest eller??

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
misterT
Gäst
misterT
16 March, 2016 05:12

Så allvarliga saker som att förfira Villa måste utredas i alla kommunala instanser.

L-J Persson
Gäst
L-J Persson
16 March, 2016 07:25

Final? Va? Har jag missat nå’t? Har Lidköping ett Isracinglag som gått till final?

Hsko
Gäst
Hsko
16 March, 2016 08:44

Va framme på stan idag,jag hörde inget bandysnack.Konstigt, eller hur.

Göran Mörby
Gäst
Göran Mörby
17 March, 2016 01:43

Hjertbergs har fullt med Villatröjor. Trulsons bageri har Villabakelse Bandyklubba med Bandyboll. Jag har på mitt balkongräcke lite Villa,två st blåa Icas Villakassar. Kom gärna fota dem, Esplanaden 72.