Gå direkt till Nyheten (Präster och diakoner samlas i domkyrkan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Präster och diakoner samlas i domkyrkan

Publicerad Monday, 21 March 2016, 16:25 av Redaktionen


På skärtorsdagen samlas cirka 150 präster och diakoner i Skara domkyrka. Denna samling i påskveckan har blivit en tradition under ledning av biskop Åke Bonnier.

Samling inleds 9.00 med mässa där också förnyelse av präst- och diakonlöfte ingår. Under detta moment samlas man i domkyrkans kor och det är en imponerande syn när alla står uppställda framför altaret.

Efter mässan går man vidare till kaffe på stadshotellet, där man också får lyssna till professor Jesper Svartvik. Han talar över ämnet ”Varför religionsdialogen är en omistlig del av kristen tro”. Seminariet pågår fram till lunch.