Gå direkt till Nyheten (Statistiskt om sociala kostnader och offentliga finanser)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Statistiskt om sociala kostnader och offentliga finanser

Publicerad Thursday, 31 March 2016, 11:35 av Björn Smitterberg

Utgifterna för socialt skydd ökade i löpande priser, men minskade som andel av BNP
Utgifterna för det sociala skyddet ökade i löpande priser men minskade något i förhållande till BNP år 2014. Som andel av BNP minskade utgifterna från 30,0 procent år 2013 till 29,7 procent år 2014. I det sociala skyddet ingår ersättningar som exempelvis pensioner och arbetslöshetsersättning samt förmåner som sjukvård och barnomsorg. Läs mer

Offentliga finanser i balans för första gången på flera år
År 2015 var den offentliga förvaltningens finanser i balans enligt reglerna för EU:s konvergenskriterier. Detta innebär att Sverige, liksom tidigare år, klarar kriterierna. Jämfört med 2014 förstärktes den offentliga förvaltningens finanser med 61 miljarder kronor. Läs mer

– SCB