Gå direkt till Nyheten (Samarbete mellan Nybergs Buss och Lindstrom Travel
gav stor uppmärksamhet i USA)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Samarbete mellan Nybergs Buss och Lindstrom Travel
gav stor uppmärksamhet i USA

Publicerad Thursday, 31 March 2016, 07:36 av - Inskickat material

rockfordsidaLäckö slott omnämns i amerikansk media och Nybergs buss tecknar formellt avtal med reseföretag i Rockford, USA.

I går hölls presskonferens i Rockford, USA, där ett formellt samarbetsavtal undertecknades via Skype, mellan Nybergs buss i Lidköping och Lindstrom Travel i Rockford.

De båda företagen introducerades 2006 i samband med att en affärsdelegation från Rockford besökte Lidköping. Lidköping kommuns internationella affärsutvecklare Linnea Bengtsson har sedan 2013 arbetat med att förstärka företagens samarbete och förra året resultaterade det i en slutsåld ”Sweden Trip” ägde rum i Lidköping, Skaraborg och Sverige, en resa anordnad av Nybergs buss och Lindstrom Travel.

rockfordpreskonf
Lennart Björling medverkade via datalänk från Lidköping direkt med presskonferensen i Rockford. Linnea Bengtsson i talarstolen.

Presskonferensen på onsdagen handlade om att axla upp samarbetet än mer genom att erbjuda fler gruppanpassade resor, för både svenska och amerikanska resenärer.

– Det finns många fördelar med att samarbeta med en lokal partner på plats. Under resan vi genomförde i höstas, hade vi middag vid ett slott (Viktoriahuset vid Läckö slott) och det var en av dom roliga aktiviteterna vi gjorde, säger Richard Sturm, Vice President för Lindstrom Travel.

usatidning

Nybergs buss företrädes av Lennart Björling, projektledare, via Skype. Lennart Björling sa under presskonferensen att man välkomnar resenärer från Rockford att resa till Sverige och att de ser framemot att möta upp dom med sina bussar när dom landar på svensk mark.

– Det är enkelt att resa mellan Sverige och USA. Ett par dagar i Lidköping respektive Rockford kan man enkelt att baka in ett större resepaket. Dollarvärdet gör att det just nu är fördelaktigt att resa till Sverige, säger Linnea Bengtsson.