Gå direkt till Nyheten (”Dollargrinen” intog Lidköping på lördagen.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Dollargrinen” intog Lidköping på lördagen.

Publicerad Saturday, 02 April 2016, 16:12 av Tore Sahlström

5293Utanför Lidköping Arena ringlade det långa köer ungefär, som när Villa släpper sina biljetter till viktiga hemmamatcher.
Redan vid niotiden köade det långa rader av Power meetentusiaster, som ville invadera Arenan med dess försäljning av all slags biltillbehör som hör till 1950-70 talet.
ikon-bildreportage.

Här kunde besökaren likaså beskåda allsköns massa olika artiklar, som tillhör denna tidsepok. Utanför Arenan stod de ny polerade ”Dollargrinen” i långa rader. Många av dem var antagligen ute på årets första körrunda.

5290

Bakom arrangemanget står American Car Club Sweden och tidningen Power. Evenemanget drar stor publik.

Enligt uppgift ska denna marknad vara Nordens största inomhusmarknad i den här genren. Det var sjunde året i rad som det arrangerades i Lidköping, och det har nu blivit ett känt evenemang vida omkring i ”jänkarekretsar”.

5379
Proffssäljaren Leif Berntsson hade inga svårigheter att sälja sina bildelar som har legat till sig i hans garage.

Den första som jag stötte på inne i Arenan var Lidköpingsbon Leif Berntsson, som hade satt upp ett litet bord med allehanda delar till Chevrolet och Pontiac. Det har ju blivit en del delar efter att ha haft 28 USA-bilar genom åren, och Leif började köra runt torget redan 1975 med sina bilpärlor. Leif har ju vanan inne att sälja, då han i det civila har hållit på med detta på Optimera och Cramo. Ingen svårighet för den erfarne försäljaren Berntsson att bli av med alla sina begagnade bildelar.

-Jag är inte mest här för att sälja utan för att träffa likasinnade entusiaster, säger Leif Berntsson medan samtidigt en intresserad kund försöker pruta på någon bildel.

5281
Leif Svensson från Lundsbrunn har lagt ner ett stort och gediget arbete för sin vackra Chevrolet.

En riktig raritet hittade jag i en hörna av Arenan. Här stod Stefan Svensson från Lundsbrunn med sin glänsande vackra Chevrolet Bel Air 2d. från 1957. Stefan har under 2,5 jobbat med bilen, för när han fick bilen i sin ägo fanns det bara en tom kaross. Att den nu är mycket värdefull vittnar om att den är försäkrad för en halv miljon.

Enligt mitt tycke var det en riktig glänsande klenod på utställningen.

5284
Längre in i Arenan stod Bengt Johansson från Varberg med alla sina instruktionsböcker på USA-bilar från 50-60 talet. Han har varit samlare i många år och själv kör han en Ford Fairline från 1957.

5285
Även tidsenliga kläder fanns att inhandla. Systrarna Caroline och Josefine Österlund från Lidköping var i full färd att köpa kläder inför vårens kommande 50-tals fester.

5287
Bengt Pettersson från Dalsländska Järbo passade på att bli vacker i håret – det är ju rockfest i parken på lördagskvällen. Det var frisörskan Malin Palm som såg till att Bengt blev 50-tals vacker.
– Man kan ju inte se ut som en långhårig hippie när man kör amerikanare, tyckte Bengt.

Bengt berättade hans lilla ort Järbo sökte under president Carters tid att få bli USA:s 53 delstat, men Carter svarade att han inte trodde den svenska regeringen skulle gilla detta.

Ja – Bengt, första april var ju igår, men Bengts seriösa påstående kom idag lördag 2:a april så sant eller ej-  det får var och en avgöra.

5291
Inte bara Villa drar publik. Power meet drar också mycket publik

5292
En tysk auto bland alla USA-bilar.