Gå direkt till Nyheten (Våldsam man åtalas för misshandel av kvinna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Våldsam man åtalas för misshandel av kvinna

Publicerad Wednesday, 06 April 2016, 15:58 av Björn Smitterberg

En man bosatt i Götene åtalas nu för att under flera år ha misshandlat en kvinna. Misshandeln har varit våldsam och medfört allvarliga skador på det kvinnliga offret, bl a ha ett öga skadats och måste opereras. Kvinnan har fått bestående skador i ansiktet.

Vid ett annat tillfällen har mannen huggit kvinnan i bålen med en skruvmejsel. Slag med knuten näve i kvinnans ansikte har förekommit flera gånger, och vid ett tillfälle tog mannen tag i kvinnans hår och dunkade huvudet mot en dörrpost.

Flera hot har också förekommit – bl a att han skulle slå in hennes dörr med yxa och sedan döda henne. En gång i höstas kom mannen till kvinnan med en stor sax och hotade klippa av hennes fingrar. Då högg mannen henne med saxen i låret.

Kvinnan är mycket rädd för mannen. Åtalet omfattar mer än ett dussin punkter.