Gå direkt till Nyheten (Mattias Nilsson slutar som ledare för Villa Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Mattias Nilsson slutar som ledare för Villa Lidköping

Publicerad Thursday, 07 April 2016, 20:05 av - Inskickat material

Mattias Nilsson kommer att lämna ledarstaben i Villa Lidköping. Som spelare och ledare har Mattias avverkat inte mindre än 26 säsonger i i A-lagssammanhang.

– Det har varit fantastiska år. Jag är oerhört stolt och tacksam över att ha fått vara med på den här resan, säger Mattias.

Redan som 15-åring blev det A-lagsbandy i Lidköpings AIK. Frånsett två säsonger i IFK Kungälv har det handlat om Villa Lidköping.

– Mattias är en riktig Villaikon. ”Nummer 17” har för alltid en plats hos oss och vi tackar Matte för fantastiska insatser, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Som spelare gjorde Mattias 330 elitseriematcher i Villatröjan. Efter en trevande start på säsongen 2011-12 togs Mattias in från styrelsen till A-lagets ledarstab efter fyra spelade seriematcher. Som ledare har han sedan varit med om en mycket framgångsrik period. Det blev två SM-finaler, en bronsmatch och två semifinaler innan det var dags att dra sig tillbaka.
– Det finns ingen ledare med den meritlistan. Samtidigt som vi har full respekt för ”Mattes” beslut vet vi att han kommer att saknas både vid sidan av planen och i omklädningsrummet. Vi har dock stora förhoppningar att Mattias kommer att fortsätta med andra uppgifter i föreningen, säger ”Sparris” Johansson.

Att tillhöra ledarstaben i en elitförening tar givetvis mycket tid.
– Samtidigt ger det också mycket energi och jag har haft en härlig tid med alla spelare och ledare i föreningen, säger Mattias som nu får mer tid till yrkeslivet och familjen.