Gå direkt till Nyheten (Musikfest á la Moraeus på Läckö)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Musikfest á la Moraeus på Läckö

Publicerad Thursday, 07 April 2016, 12:31 av Björn Smitterberg

sixtenssonmdotter_160407– Det är inget att sticka under stol med – jag har sett Kalle Moraeus TV-program från tältet i Orsa. Jag tycker man skulle kopiera idén till Läckö.
Ingemar Sixtensson och hans dotter Anna Sixtensson har arbetat på projektet på allvar sedan i november. Och nu är det  klart med en rad artister.

På ängen mellan parkeringen och slottet skall byggas ett jättetält, med stor scen och plats för 700 åskådare.

lecko-engen

Tältet skall vara öppet mot sjön och slottet. Under tre kvällar skall har bli musikfest, och under dagarna kan det även bli evenemang där kyrkorna i Lidköping och på Kållandsö medverkar. Alla detaljer är inte klara i alla delar.

sixtenssonmdotter_160407

– Artisterna är klara, säger Ingemar Sixtensson, och Anna ser till att vi får en stor lokal kör. Joakim Holgersson som arbetar i musikbranschen i Stockholm, och som är bördig från Kållandsö, kommer att leda orkester och artister.

– Själv offrar jag mig som konferencier.

Förhoppningen är att fylla tältet med publik från hela Mellansverige. Därför är Destination Läckö-Kinnekulle inblandat – och på turistbyrån börjar försäljningen av biljetter de närmaste dagarna.

Särskilda marknadsföringsinsatser sker bl a till arrangörer av bussresor.

Evenemanget skall genomföras under tre dagar. Före operasäsongen. Det blir Dogge Doggelito och Hannah Holgersson som inleder på fredagen den 1 juli, lördagen därpå är det Ole Børud och Gladys del Pilar som intar scenen, söndagen den 3:e juli blir det en av vår tids främsta underhållare och pianister, Per-Erik Hallin samt den framgångsrika sångerskan och idrottskvinnan Lena Maria Klingvall som är huvudpersoner.

– Allt skall kompletteras med musiker, och även en kör. Vi plockar här fram det bästa vi har att erbjuda när det gäller talanger från trakten, säger Anna Sixtensson.

korsinger

Två körsångare var med när projektet i dag offentliggjordes vid en presskonferens i Victoriahuset. Mia Linddstedt och Mattias Johansson är två av dem. De kommer att sjunga tillsammans med Linda Meurling, Andina Andersson, Rebecca Dahl, Mikael Andersson, C-V Malmesved och Magnus Johansson.

Programmet kommer alltså att kompletteras – inte minst med lokala artister.

– En idé vi jobbar är att ha en sen konsert – Gospel Night. Vi får se. jag har lite kontakter och försöker få ihop det, säger Ingemar Sixtensson.

Evenemanget går under namnet Sång & Spel vid Läckö Slott.