Gå direkt till Nyheten (SVT sänder hela VM-cirkusen i rallycross.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

SVT sänder hela VM-cirkusen i rallycross.

Publicerad Sunday, 10 April 2016, 17:01 av Tore Sahlström

IMG_5206-Timmy-HanssonNästa helg drar rallycrossen igång med den första VM deltävlingen. Det sker i norra Portugal vid gränsen till Spanien i orten Montalegre. Timmy Hansen från Götene har en av huvudrollerna.

Inte någon gång tidigare har väl intresset för rallycrossen varit större än den är i år då Team Peugeot Hansen har fått rallystjärnan Sébastien Loeb till sitt rallycrossteam.

Den 14-faldige europamästaren tillika stallchefen Kenneth Hansen har ju också sin son Götenegrabben Timmy – bilden –  i sitt team. Förra året vart det stora genombrottet för unge Timmy, som då kom tvåa i VM efter norrmannen Petter Solberg. Blir en mycket intressant säsong med ett stort namn motorsportkretsar som Loeb och uppstickaren Timmy Hansen.

För de motorintresserade kan meddelas att SVT sänder hela VM-serien med start nästa söndag.