Gå direkt till Nyheten (Lidköping då och nu: Kvarteret Orion)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping då och nu: Kvarteret Orion

Publicerad Tuesday, 12 April 2016, 16:44 av Björn Smitterberg

oriongamlabildLidköping då och nu: Om kvarteret Orion som nu förvandlas till bank- och affärshus.

oriongamlabild

Hörnet Sveagatan-Vinbergsgatan. Här låg under kriget ett margarinbolag, som innehades av Jacob Ahlberg. Här hade han även sitt kontor, och det sägs att han gjorde goda affärer under krigsepoken, då det var ont om smör och Lidköpingsborna tvingades istället använda margarin.

orionhus

I dagsläget är hela kvarteret en byggarbetsplats då Orionhuset (invigdes 1960) ska genomgå en ordentlig ansiktslyftning. Här ska H&M nu på vårkanten flytta in på två plan med en affärsyta på 2500 kvadratmeter. Dessutom ska det bli sju lägenheter när ombyggnaden står klar.

(Gamla bilden Foto G. Ullenius 1942, nya bilden Tore Sahlström).