Gå direkt till Nyheten (Infomöte om nytt reningsverk i kväll)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Infomöte om nytt reningsverk i kväll

Publicerad Thursday, 14 April 2016, 20:02 av Björn Smitterberg

lindalundstrom_160414Det var inte någon stor anstormning av intresserade som kom till Lidbeckska huset i kväll för att ta del av den utredning om lokalisering av nytt reningsverk som släppts i dag.
Linda Lundström ör chef för förvaltningen Teknisk Service och fick omedelbart vid mötet kontakt med några markägare som kommer att beröras av ledningsdragning.

Några nya frågor ställdes, exempelvis om man kan flytta reningsverket längre norrut och då förkorta ledningarna – och även ta risken att komma närmare industriområdet nord ost om Skaravägen.

I kväll lämnades också svar på en fråga om hur utsläppet påverkar Lidan.

– Påverkan på Lidan blir mycket liten, sa VA-chefen Pernilla Bratt. Utsläppen från dagens reningsverk är betydligt mindre än vad som finns i Lidan i form av gödningsämnen, exempelvis. Med det nya reningsverket och dess moderna teknik kommer utsläppen från avloppsreningen att bli ännu mycket mindre.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
megabra
Gäst
megabra
15 April, 2016 11:35

Har väldigt svårt att se varför man helt plötsligt skall in i den skogen som är mellan Lidköpings ridklubb och Skaravägen istället för att hålla all skiten (haha vitsigt) i den skogen ute vid Kartåstippen. Den platsen (46B) hade ju dessutom fler fördelar när man kollar tabellen med fördelar och nackdelar! Nej skärpning gör om och gör rätt!!