Gå direkt till Nyheten (Morddomen efter Lisa Holm har överklagats)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Morddomen efter Lisa Holm har överklagats

Publicerad Friday, 15 April 2016, 19:53 av Redaktionen

I dag, ett par timmar efter att tidsdfristen skulle gå ut har advokat Björn Hurtig lämnat in sin ansökan om ny prövning av domen mot den man som dömts för mordet på Lisa Holm.

Enligt flera medier redovisar advokaten i sitt överklagande uppgifter som innebär att alternativa gärningsmän och händelseförlopp kan ha förbisetts. Bland annat vill advokaten att den dömdes dator undersöks ytterligare – den kan ge den dömde alibi i stället för brodern, samt att de hårfragment som fanns i Lisa Holms underbyxor granskas för att fastställa vilket djur de kommit ifrån.

Den då 35-årige mannen från Lettland har i tingsrätt och hovrätt dömts till livstids fängelse mot sitt nekande.

Ett överklagande till Högsta Domstolen innebär att den domstolen i första hand bestämmer själv om målet skall tas upp, först därefter blir det en ny prövning av åtalet. Om domstolen anser att advokatens invändningar mot tidigare domar är för svaga tas inte målet upp utan tidigare domar fastställs.