Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren (S)panar: Avsätt Kaplan!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren (S)panar: Avsätt Kaplan!

Publicerad Sunday, 17 April 2016, 08:28 av Redaktionen

Kaplan och Socialdemokratin.
Mehmet Kaplan hör inte hemma i en svensk regering, enligt Bernt Blomgren som har speciella kunskaper om de religiösa grupperna i arab-världen.
Åsikterna i artikeln är Bernt Blomgrens.

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) är nu föremål för kritik av att varit på middag med turkiska högerextremister, men också för att haft kontakter, sedan flera år, med islamistiska organisationer. Många insiktsfulla debattörer, Nalin Pekgul, Aje Carlbom och Muhamed Omar  har pekat på Kaplans samröre med Muslimska Brödraskapet, bland annat genom att företräda Sveriges Unga Muslimer, 1996-2002, som ingår i Brödraskapets ungdomsorganisation.

Muslimska Brödraskapet betraktas av de flesta som en fascistisk organisation grundad på islam. Dess valspråk är “Allah är vårt mål. Profeten är vår ledare. Koranen är vår lag. Jihad är vår väg. Att dö enligt Allahs väg är vårt högsta hopp. Allahu Akbar! ”

Slutmålet är Kalifatet som skall styras genom sharia.

Omfattar Mehmet Kaplan fortfarande Brödraskapets idéer ? Den frågan har aldrig ställts i riksmedia, endast av enskilda debattörer vilka ej fått något svar på detta av Kaplan.

Kan alltså en person med denna tvivelaktiga bakgrund, ovilja att svara och som tydligen gärna umgås i sammanhang med extremister och odemokratiska rörelser sitta i en av socialdemokraterna ledd regering ?

De flesta gamla partimedlemmar i SAP ser det nog som oundvikligt att Stefan Löfven måste avskeda Mehmet Kaplan för att partiet skall ha någon trovärdighet om vad det står för.

Eller skall undfallenhet leda till ytterligare argumentationsakrobatiska utmaningar för de stackars hårt prövade partimedlemmarna ?

 

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
17 April, 2016 09:25

En fråga att ställa till Kaplan vore om han står bakom riksdagens beslut om fördömandet av folkmordet på Armenier? Han sägs ha deltagit i debatten, men kvittat ut sig och inte deltagit i beslutet.

misterT
Gäst
misterT
17 April, 2016 01:03

Håller med. Det måste vara “lik i lasten”, för att uttrycka sig sjövärdigt, att ha denne arab i regeringen.

rödgrönrebell
Gäst
rödgrönrebell
17 April, 2016 07:36
Svarar  misterT

Religion eller etniskt ursprung är ointressant, men hans umgänge med högerextremister och andra dårar gör honom till en belastning som måste väck.

janne59
Gäst
janne59
18 April, 2016 11:50
Svarar  misterT

Löfven sa ju innan valet att Miljöpartiet var en naturlig samarbetspartner.
Kanske dags att se sig om efter andra samarbetspartners om man nu inte kan bilda regering av egen kraft.

Napier
Gäst
Napier
19 April, 2016 11:15

Vore det inte på tiden att man synar Björn Söders umgänge i sömmarna? Han är inte minister, men formellt sett så står ju talmannen (och därmed också övriga talmän) över regeringen. Björn Söder umgås ju i extrema högerkretsar, inte minst med sina trosfränder i Ungern.

Civilkurage
Gäst
Civilkurage
19 April, 2016 03:20
Svarar  Napier

Jaså man har inte granskat SD menar du?