Gå direkt till Nyheten (Skytt från Götene svensk mästare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skytt från Götene svensk mästare

Publicerad Monday, 18 April 2016, 16:02 av - Inskickat material

lennartgustavsson-skyttLennart Gustavsson från Götene Skyttegille tog hem svenska mästerskapet 2016 i kikarfältskytte. Men det var jämt i toppen och särskjutning krävdes för att alla medaljer skulle hitta sin rätta ägare.

Det bjöds på spänning in i det längsta i kikarklassen när fältskytte-SM avgjordes på Livgardets skjutfält på Kungsängen utanför Stockholm under söndagen den 17 april. Särskjutning om både guld och silver, och om bronset, krävdes för att fördela medaljerna.

I kikarklassen krävs det ofta full pott för att ta medalj och såväl Lennart Gustavsson, Götene Skyttegille, som silvermedaljören Sem Larsen, Hajom Skytteförening, sköt just klockrena 48 av 48 träff under den ordinarie fältskytterundan. Att det sedan för Lennarts del räckte hela vägen till guld i särskjutningen, vilket också innebär att han skriver in sig i historien som tredje svenska mästaren någonsin i disciplinen, gillar han förstås.
– Det känns ju fantastiskt. Jag sköt bra förra helgen också, då fick jag smak på det här för jag blev Västra Götalandsmästare. Så då började förstå att det kan gå ganska bra.

Lennart var på plats tillsammans med ytterligare tre från klubben Götene Skyttegille.
– Vi är en väldigt liten, rätt ny klubb och tre fjärdedelar av våra 25 medlemmar skjuter med kikarsikte. Vi har börjat åka på tävlingar sedan något år och skjuta kan vi, det vet vi. Men vi skjuter egentligen pistol, och i fältskytte kan man ju göra bort sig på bedömningen av sidvind och avstånd och så. Jag var nära att göra bort mig i dag på något ställe, där det blev noll träff i innerring och bara en liten bit till yttre kanten för träffarna. Men det gäller att ha marginalen med sig, säger Lennart till Svenskskyttesport.se.