Gå direkt till Nyheten (Lidköping representerat i Europarådet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping representerat i Europarådet

Publicerad Wednesday, 20 April 2016, 14:39 av Björn Smitterberg

Carina Ohlsson, s-riksdagsledamot från Lidköping, deltar i dagarna i Europarådets session i Strasbourg.

Sessionen inleddes i måndags och avslutas på fredag. Överst på agendan står migration och den syriska flyktingkrisen och behovet av att hela Europa tar sitt ansvar liksom kampen mot terrorism med fokus på bland annat hur radikalisering av barn ska motverkas.

Andra frågor som tas upp är åtgärder för att främja kvinnors representation i politiken samt vikten av ytterligare åtgärder för att bekämpa anti-semitismen i Europa. Församlingen kommer även att diskutera hur väl Palestina lever upp till sina åtaganden som partner för demokrati till församlingen, en slags observatörsstatus.

– Alla högaktuella frågor för såväl Sverige som hela övriga Europa, säger Carina Ohlsson.