Gå direkt till Nyheten (Skara stift förnyar avtal med Bayern)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skara stift förnyar avtal med Bayern

Publicerad Wednesday, 20 April 2016, 11:44 av - Inskickat material

På söndag förenas Sverige och Tyskland i samband med gudstjänsten i Skara domkyrka. Det är Skara stift som förnyar sitt samarbetsavtal med Evangeliskt-Lutherska kyrkan i Bayern. Sedan många år är man vänstift med varandra, och det har nu blivit dags att förlänga och förnya den relationen.

Samarbetet mellan de båda kyrkliga organisationerna tar sig bland annat uttryck i utbyte för präster och diakoner. Det innebär en möjlighet att vistas i det andra landet under några veckor för att lära känna deras förhållanden. Det finns många likheter mellan Sverige och Tyskland, men det finns också områden där man skiljer sig åt, och kan dra lärdom av varandra.

Vid ceremonin som sker i söndagens gudstjänst i domkyrkan medverkar biskop Åke Bonnier, Skara och biskop Susanne Breit Kessler, München.