Gå direkt till Nyheten (Sunnersbergs församling: En händelserik helg väntar
– Kom och ta en selfie med Jesus!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sunnersbergs församling: En händelserik helg väntar
– Kom och ta en selfie med Jesus!

Publicerad Thursday, 21 April 2016, 11:36 av - Inskickat material
kyrkans_gard_91208En händelserik helg i Sunnersbergs församling väntar, skriver Sunnersbergs församling i ett meddelande inför helgen – det blir bl a konfirmandfestival.

På fredag kväll är det mellan klockan 18-21 en konfafestival på Kyrkans gård; en kväll för dej som funderar på att konfirmera dej. Oavsett om du vill eller inte vill bli konfirmand, ta chansen och gå på konfafestivalen.
Under kvällen får du träffa ledarna och årets konfirmander. Spela schyssta spel, tävla om rättvisa bananer, ta en selfie med Jesus, måla i skaparverksta’n. Det finns också tillfälle att göra något på den öppna scenen eller bara hänga. Det serveras snacks, dricka, glass och smörgås.

På lördag har församlingens gospelkör ‘Con Brio Gospel’ en kördag med Malin Abrahamsson som leder två gospelkörer i Göteborg; Java Gospel och Solid Gospel. Malin är denna lördag här som inspiratör och jobbar med körmedlemmarnas röster under dagen. Kördagen avslutas med ett Gospelcafé på klockan 17 i Kyrkans gård-Lockörn där även publiken får vara med och sjunga i några härliga gospelsånger.

Söndagen som är den Femte söndagen i påsktiden och har temat ”Att växa i tro” inleds med mässa klockan 10 i Kyrkans gård där två av församlingens vaktmästare AnneMarie Karlsson och  Stefan Bengtsson avtackas. Kyrkoherde Monica Göransson predikar och leder mässan.
På söndagkvällen klockan 18 bjuder kören ‘Andante’ på en vårkonsert i Otterstads kyrka under rubriken ”En kyss av kosmos”.
I programmet låter kören sina sånger blandas med utvalda textavsnitt av författaren Gunnar Edman, som i ett livslångt författarskap kombinerat betraktelser av naturen, med poesins bilder och trons språk.
I mötet mellan musikens toner, poesins bilder, vetenskapens modeller och den kristna tron, hoppas kören kunna förmedla en varm försommarkänsla
och en känsla av förundran inför naturens mirakel. Kören leds av Stig Roland Rask, textavsnitten läses av Anders Blomberg och Anette Cederqvist, och dessutom medverkar körens musiker.
Varmt välkommen till kyrkan!