Gå direkt till Nyheten (Det är bara början…
Kan reningsverket bli badhus?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Det är bara början…
Kan reningsverket bli badhus?

Publicerad Thursday, 28 April 2016, 15:18 av Björn Smitterberg

framneshamnenb_160427Ett viktigt skäl för att tillskapa Hamnstaden är att klara av översvämningsskydd men även att skapa en attraktiv strandpromenad. Den första biten är färdig – nu behöver bara gräset få gro.

Det är vid Framnäshamnen som vi får en aning om hur strandvandringen kan komma att te sig. Här har hamnplanen byggts om för 28 miljoner kronor och det har nyskapats en bit strandpromenad samtidigt som hamnen fått ny kaj och även soltrappor för den som vill koppla av och titta ut över båtlivet.

framneshamnen_160427

Än så länge är det bara början.
Men det ska komma en fortsättning. På östra sidan av hamnen skall det byggas hus sex eller sju våningar höga med bostadsrätter. På gräsplanen söder om hamnen ska det byggas fyra hus som blir fem eller sex våningar med hyresrätter och bostadsrätter.

framneshamnenb_160427

Strandpartiet mellan Vänermuseet med Framnäsbadet och stranden skall återfå 1960-års strandlinje och strandpromenaden skall skapas även här med en skoning som står emot vattenvirvlarna.

Men så finns det ett hinder för allt: Reningsverket. Det måste flyttas. Ingen inflyttning förrän ett nytt reningsverk finns.

Så har ju frågan uppkommit om vad man ska göra med de stora gjutna bassängerna i nuvarande reningsverket. Parkering har nämnts. Tore Sahlström hade ett annat förslag vid morgonfikat: Det kan bli Lidköpings nya badhus…