Gå direkt till Nyheten (Bandyklubben Tellus ersätter Kungälv i elitserien)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bandyklubben Tellus ersätter Kungälv i elitserien

Publicerad Monday, 02 May 2016, 06:54 av Tore Sahlström
På söndagen hade IK Tellus ett styrelsemöte för att besluta vilken väg klubben skulle välja inför säsongen 2016/17. Beslutet blev att klubben kommer att ta chansen att få spela i bandyns högsta serie.

För den lilla Stockholmska kvartersklubben blir den kommande säsongen den tuffaste någonsin. Förra säsongen omsatte klubben bara 600.000 kronor, som är litet även för en klubb med allsvenska mått. Det är alltså ett vågat beslut och nu gäller det på kort tid kunna få ihop sponsorpengar, så att klubben kan få några etablerade spelare.
Det blir intressant, att se hur en liten kvartersklubb med entusiaster ska klara av alla svårigheter, som det innebär ta det stora steget upp i högsta serien.