Gå direkt till Nyheten (Det bästa av Kinnekulle och Götene – Vårrundan stundar
Med antikmässa, natur, kultur och handel)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Det bästa av Kinnekulle och Götene – Vårrundan stundar
Med antikmässa, natur, kultur och handel

Publicerad Monday, 02 May 2016, 11:00 av Redaktionen

vaarrunda2012Det är som vanligt. Det blir en vårrunda på Kinnekulle och övriga delar av Götene kommun kommande helg. Samlingsplats liksom de senaste åren är Österplana kyrka där en mängd utställare och deltagare finns med.
Arkivbild.

Bland de nya aktörerna på vårrundan på lördag och söndag finns Hjelmsäters Gård där Anna Lokrantz berättar och visar som utställning om bl a bärsöndagarna, Kinnekulledesign visar fotografi, skulptur och keramik med inspiration från djur och natur på Kinnekulle, Lustiga trädgården är en mysig och inspirerande blomsterbutik med ett urval av växter och Hattfrossa med unika hattar och mössor för alla årstider.

Även konstutställningen på Hellekis Säteri med Galleri Melefors är nytt inslag för året där Emilia och Lena Linderholm närvarar med konst och keramik. Kinnekulles konst och antikmässa kommer att hållas på Bossgården för andra året i rad. Här kan man träffa Sveriges främsta experter från Antikrundan i TV som erbjuder fri värdering.

Tillsammans med 16 stycken nya aktörerna kommer alla besökare på Vårrundan ha möjligheter att besöka över ett 90-tal utställare på och runt Kinnekulle. Det är stor variation på medverkande aktörer vilket passar alla intressen, allt från konst, design, antikt till vikingaskepp och härliga naturupplevelser.

Ett tips: Börja gärna årets Vårrundan Kinnekulle med att besöka samlingsutställning av alla aktörer i Österplana kyrka.