Gå direkt till Nyheten (Dom i dag till förmån för lågbroalternativet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dom i dag till förmån för lågbroalternativet

Publicerad Wednesday, 04 May 2016, 10:03 av Björn Smitterberg

Mark- och miljööverdomstolen meddelade i dag att den tillåter Göteborgs kommun att bygga en bro med 12 meters segelfri höjd, som kan höjas till det dubbla. Därmed förlorade Vänerkommunerna och rederierna som har överklagat ett tidigare beslut.

Frågan kan även komma att överklagas till Högsta domstolen.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Napier
Gäst
Napier
4 May, 2016 02:42

Elände för vänersjöfarten men faktiskt också ett betydligt värre elände för kollektiv- och biltrafiken i Göteborg mellan centrum och Hisingen. Allt detta för att man skall kunna förtäta byggnationen i centrum i stället för att skapa plats för de längre påfarter som behövs till en högre bro.