Gå direkt till Nyheten (Fågelhelg vid Sveriges bästa fågelsjö)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fågelhelg vid Sveriges bästa fågelsjö

Publicerad Wednesday, 04 May 2016, 07:41 av Redaktionen

hornborga3_140418På naturum inleds maj med en långhelg fylld av aktiviteter med fokus på fåglar och fågelskådning. Vi firar fågelskådningens dag ”World Migratory Bird Day” och Fågeltornskampen går av stapeln. Hornborgasjöns fältstation visar när de ringmärker fåglar och det nya fågeltornet vid Ore Backar invigs tillsammans med fågelexperten Kent-Ove Hvass.

svan_150501

Hornborgasjön bjuder besökarna på ett fenomenalt fågelliv. Denna årstid sjuder sjön av liv då många flyttfåglar kommit åter och häckningarna börjar ta fart på allvar.

Hela helgen 5-8 maj kan du testa dina fågelkunskaper i vårt roliga och kluriga fågelquiz för både barn och vuxna som leder fågeludden runt. Inne på naturum flödar kreativiteten när vi pysslar och gör egna små fåglar. Förutom detta bjuds det på tranteater ”Tranan Taras äventyr” för barn varje dag kl. 10 och 12.

Fredag 6 maj kl. 10 har du chansen att få se fåglar på mycket nära håll. Kunniga personer från Hornborgasjöns fältstation visar hur ringmärkning går till. Under förmiddagen lördag 7 maj kl. 6-13 pågår landskampen Fågeltornskampen. Kämpa tillsammans med fältstationen och räkna så många olika fågelarter du bara kan från utsiktsbyggnaden på fågeludden. Fågelhelgen avrundas vid en av Hornborgasjöns allra vackraste platser – Ore Backar. Ett nytt fågeltorn invigs söndag 8 maj kl.14 med alkoholfritt bubbel och fågelskådning tillsammans med fågelproffset Kent-Ove Hvass.

Naturum öppet 10-17 . Alla aktiviteter är gratis.

Torsdag- söndag 5-8 maj kl. 10-17  Fågelquiz och Fågelpyssel

Torsdag- söndag 5-8 maj kl. 10 och 12  Tranan Taras äventyr. Dockteater.

Fredag 6 maj kl. 10  Ringmärkning av fåglar

Lördag 7 maj kl. 6-13  Fågeltornskampen

Söndag 8 maj kl. 14  Guidning- Invigning av nytt Fågeltorn vid Ore Backar.

Bilder: Lidköpingsnytts arkiv – foto Björn Smitterberg