Gå direkt till Nyheten (Kjell Kraemer hade svenskt rekord – i fyra minuter
Fick sätt ett nytt dagen efter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kjell Kraemer hade svenskt rekord – i fyra minuter
Fick sätt ett nytt dagen efter

Publicerad Monday, 09 May 2016, 15:40 av - Inskickat material

I helgen genomfördes i Helsingborg Öppna Masters-SM i simning. Från Lidköping deltog LGSS-tränaren Kjell Kraemer som satte svenskt rekord – ett rekord som slogs bara några minuter senare.
Men dagen efter satte Lidköpingssimmaren ett nytt svenskt rekord.

Kjell Kraemer deltog i tre ryggsimslopp i ordningen 50 meter, 200 m och 100 m.

50 meter ryggsim var ett rekordjämnt lopp där det skilde 4/10 av en sekund från förste till fjärde man. Först att sätta handen i kaklet var just Kjell Kraemer LGSS med tiden 30.71, en tid som var 11/100 över det svenska åldersrekordet i åldersspannet 50-54.

Kjell Kraemer säger att han anade, ja nästan visste att det skulle bli ett mycket jämt lopp. Att alla skulle simma så fort var däremot en överraskning inklusive han själv. Lite synd om fjärde killen från Stockholm som förlorade medaljpengen med 0.01 sekund till en simmare från Norge.

Tvåa kom en Umeå:it som också hade de övriga två ryggsims distanserna kvar på programmet.

På eftermiddagen stod 200 ryggsim på programmet och Kjell Kraemer var först ut och pressade det svenska rekordet med 2 sekunder till 2.30.17.

Problemet var bara att simmaren från Umeå skulle simma 200 ryggsim i heatet efter. Han tog i lite till och det svenska rekordet fick Kjell bara behålla i knappt fyra minuter.

Men en hel nöjd Kjell Kraemer log med hela ansiktet över sin simning och besviken över missat guld kunde man inte ana.

Sista dagen var det då dags för 100 ryggsim och en ny duell mellan Umeå och Lidköping. Denna gång simmade de bredvid varandra. När man pratar med Kjell innan loppet så är han tveksam gällande formen och tror att det blir svårt att vinna. När man pratar med samme Kjell efter loppet så låter det annorlunda. Och ja, Kjell vann 100 ryggsim på det nya svenska rekordet 1.06.17.
Och detta rekordet står sig fortfarande!

När Kjell summerar sitt Masters SM, så är han mycket förvånad över att det gick så fort på alla distanser och i synnerhet på 100 meter. Och på frågan vad han gjorde när han kom tillbaka till Lidköping vid 17 på söndagseftermiddagen. Det blev en kopp kaffe med familjen, sedan var det dags för simträning mellan 18.00 till 19.30.

– Anders Torén