Gå direkt till Nyheten (Klartecken för Biltema-plan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klartecken för Biltema-plan

Publicerad Tuesday, 10 May 2016, 15:32 av Björn Smitterberg

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade i dag att skicka ut förslaget till detaljplan för Biltema på samråd. Det betyder att den omfattande – ovanligt omfattande – utredning som gjorts i förslaget till detaljplan nu prövas av flera myndigheter och instanser.

Läs Lidköpingsnytts tidigare artikel – klicka.

Samtidigt har verkställigheten av ett markbyte inletts. Det ä 13.000 kvadratmeter mark invid P-platsen utanför Skararondellen som nu tillförs Progresshusets ägare – ett av Alf Almqvist kontrollerat bolag. Den ägarförändringen ingår i uppgörelsen med kommunen för att Alf Almqvist-företaget skall släppa mark till Biltema. Den mark som byter ägare nu har kommunen börjat avverkningen på.