Gå direkt till Nyheten (Skolverket i samarbete för flyktingars skolgång)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skolverket i samarbete för flyktingars skolgång

Publicerad Tuesday, 10 May 2016, 11:39 av Björn Smitterberg

Götene kommun deltar.

Skolverket har inlett ett arbete med 20 utvalda kommuner över hela landet. Två gånger om året kommer sedan 20 nya huvudmän erbjudas att ingå i insatserna. Samarbetet med de huvudmän som väljer att tacka ja till erbjudandet pågår sedan under drygt tre terminer. Insatserna ska pågå fram till och med 2019 och kommer sedan att utvärderas. Målet med insatserna är att kommunernas utbildning ska vara av hög likvärdighet och kvalitet samt att höja kunskapsresultaten för nyanlända barn och ungdomar.

– Vi vet att många kommuner har stora utmaningar framför sig för att kunna erbjuda nyanlända barn och unga en bra skolgång, säger Anna Österlund, Enhetschef för Nyanländas lärande på Skolverket. Där för vill vi nu samarbeta med några av de huvudmän som tagit emot många nyanlända elever. Tillsammans med dem analyseras verksamheten för att på så sätt identifiera viktiga insatser som kan leda till att kvaliteten på mottagande och utbildning av de nyanlända eleverna ökar.

Samarbete har inletts med följande kommuner: Borgholm, Dorotea, Gotland, Götene, Hultsfred, Kramfors, Laxå, Lessebo, Ljusnarsberg, Norberg, Olofström, Pajala, Ragunda, Simrishamn, Sunne, Torsås, Åsele, Älvdalen, Östra Göinge, Överkalix.