Gå direkt till Nyheten (Öde världspremiär när projektet Visionärerna invigdes)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Öde världspremiär när projektet Visionärerna invigdes

Publicerad Wednesday, 11 May 2016, 07:17 av Redaktionen

visioner1Man kan skylla på vädret för när bibliotekets Bror-Inge Jälevik invigde ord- och musikprojektet Visionärerna var det minst sagt öde. Men P1 Kultur var där, så det kommer i radion.

visioner1

I projektet har åtta poeter/författare skrivit var sitt bidrag och två komponister kompletterat med musik och ljud i ett inspelat program.

visioner2-bernt

Komponisterna Sten Sandell och Anna Gustavsson improviserade fritt till Lina Ekdahls dikt Vi vann. Anna Gustavsson är även utbildad slagverkare och den ursprungliga initiativtagaren till projektet Visionärerna.

Premiärdagen improviserade de två komponisterna, Anna Gustavsson och Sten Sandell, på dragspel och koklockor respektive leksakspiano till Lina Ekdahls bidrag ”Vi Vann ”.

För den som minns påminde upplägget lite om sådant som förekom på 1960-talet, fast nu mycket mer städat och inte så anarkistiskt som då, kanske mer med ett moraliskt-politiskt inslag från radikalismens 70-tal.

Det inspelade programmet skall vandra runt till olika bibliotek i regionen fram på hösten någon gång.

I Lidköping finns det nu att lyssna på tre veckor framöver.

Programmet är på knappt 40 minuter.

Innehållet finns det anledning att återkomma till.

visioner4-bernt

Matilda Källén från P1 Kulturs Göteborgsredaktion var där och spelade in – förhoppningsvis sänder nämnda redaktion henne att göra fler nedslag i Lidköping när det gäller kultur.

Visioner-2016_0554Här kan slå sig under de tre kommande veckorna och lyssna till Visionärerna – dikt och musik.