Gå direkt till Nyheten (Christian Magnusson mästare i fight club)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Christian Magnusson mästare i fight club

Publicerad Friday, 17 June 2016, 15:38 av - Inskickat material

Under våren har det varit seriespel i Fight club på Lidköpings E-Sportcenter. Deltagarna har tävlat i spelen Super smash bros Wii U, Street fighter V, Pokken Tournament, The King of fighters XIII och Soul Calibur V. Gemensamt för samtliga spel är att de alla hör till kategorin ”fightingspel” vilket gett seriespelet dess namn.

Från seriespelet kvalificerade sig Christian Magnusson (45p), Sven Höög (29p) samt Jesper Gustavsson (16p) och Oscar Stadesjö (15p). Övriga deltagare placerade sig som följer: Adam Jonsson (5), Oskar Bladh (6), Adam Pettersson (7), och Mattias Jacobsson (8).

Gårdagens slutspel blev en hård kamp där Christian Magnusson (34p) och Sven Höög (26p) tog var sin finalplats.

Kampen om tredjeplatsen blev hård men slutade med att Oscar Stadesjö (22p) knep bronset framför Jesper Gustavsson (14p).

Finalen spelades i spelen Super Smash Bros och Soul Calibur V där Christian Magnusson segrade stort i det förstnämnda spelet medan Sven Höög segrade lika stort i det sistnämnda.

esport

Efter avslutad kamp lät sig båda finalisterna fotograferas tillsammans med kvällens programvärd och kommentator för online – sändningarna på internet

Finalen avgjordes därmed med utslagsspel mellan de båda finalisterna. Med flest poäng fick Christian Magnusson privilegiet att välja spel och valde då inte helt otippat spelet Super Smash Bros. Efter en kort men intensiv batalj de båda finalisterna emellan stod det klart att Christian Magnusson tagit hem årets upplaga av Fight Club.

Slutspelet och finalen lockade, trots det fina sommarvädret, en hel del publik till Lidköpings E–Sportcenter. De som av någon anledning inte kunde ta sig till tävlingarna hade möjlighet att följa dessa online på streamingsidan Twitch där matcherna kommenterades av Oskar Kvick, mannen som förde västgötskan ut i världen under den beryktade Jenga – turneringen 2015, som följdes av ett stort antal tittare världen över.

– Jenni Amandusson