Gå direkt till Nyheten (Seniorernas mötesplatser har egen dag – 150.000 besök förra året)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Seniorernas mötesplatser har egen dag – 150.000 besök förra året

Publicerad Sunday, 04 September 2016, 10:58 av Redaktionen

För andra året i rad håller kommunens 11 mötesplatser för seniorer lördagsöppet och firar Mötesplatsen dag, i år på lördag.– Vi håller ”Öppet Hus” och passar på att presentera vårt rika utbud av aktiviteter anpassade för seniorer, berättar Maria Persson, som är aktivitetssamordnare inom Vård och Omsorg.

Mötesplatserna har ett rikt och varierat utbud riktat till seniorer. Varje vecka erbjuds exempelvis föreläsningar, underhållning, utflykter och inte mindre än 29 träningspass.

Under lördagen kan besökarna ta del av information kring syn och hörsel, anhörigstöd och volontärverksamheten, men också delta i aktiviteter som tipspromenad, musikkryss med trubadur, se Thage Petrussons film om ”Stecketösera i Råda”, se utsikten från de nya höghusen i Drömstan och se olika utställningar.

mötesplatsdag

– Nytt för i år är att vi har något som heter ”Senior-Rally” där vi uppmanar besökarna att besöka flera mötesplatser samma dag och därmed delta i utlottning av lunchkuponger. Alla mötesplatser erbjuder kaffe tillsammans med bakelse, tårta eller hembakt kaka. Vissa mötesplatser erbjuder även mat, säger Rebecka Sandén, Värdinna vid Drömstans Mötesplats.

Anledningen till Mötesplatsens dag är att visa mötesplatsernas bredd och att locka fler seniorer.

– Våra besökssiffror ökar hela tiden, under 2015 hade vi tillsammans 150.000 besök, men vi vet att många ännu inte upptäckt oss. Den här dagen är ett bra tillfälle att besöka 1, 2,3 eller kanske alla 11, avslutar Helen Johansson, Värdinna på Hjärtats Mötesplats.