Gå direkt till Nyheten (Nytt från SCB i dag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt från SCB i dag

Publicerad Thursday, 24 November 2016, 10:36 av Redaktionen

4 av 10 företag har betalat för att annonsera på nätet
42 procent av företagen har betalat för att annonsera på internet. Främst företag verksamma inom handeln, hotell och restauranger och informations- och kommunikationsföretag.
Läs mer

E-handel vanligt bland privatpersoner
Allt fler väljer att göra sina privata inköp via internet. Årets undersökning av IT-användningen bland individer och hushåll visar att 6 av 10 handlade via internet under det första kvartalet 2016. Mest populärt att handla på nätetvar kläder eller sportartiklar, tillsammans med researrangemang och färdbiljetter. Det var också populärt att beställa biljetter till evenemang, till exempel bio eller konserter.
Läs mer

Producentpriserna steg i oktober
Producentpriserna totalt steg med 2,0 procent mellan september och oktober. Under samma period steg priserna på import- och exportmarknaden med 2,3 procent respektive 2,1 procent samtidigt som priserna på hemmamarknaden steg med 1,9 procent.
Läs mer

Industrins investeringar förväntas minska
Enligt SCB:s senaste investeringsenkät förväntas industrins investeringsvolym minska med 3 procent under 2016. Industriföretagen lämnar en blygsam prognos för 2017 där investeringarna förväntas minska med 7 procent.
Läs mer